Här samlar jag de “rawfood” dressingar som jag tycker blivit goda. Dressingarna passar perfekt till råkostsallader eller bönsallader.
Gräslök och Paprika:
1 näve gräslök/löksblast/purjolök
1 normalstor röd paprika
4-6 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
Olivolja/kokosolja och vatten efter smak och tycke. Jag brukar köra 50/50. Häller i lite efterhand som man ser hur konsistensen blivit.
1 nypa salt
Lite cayennepeppar
Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.
Tomat och Oregano:
2 stora tomater
Halv röd paprika
1 avokado
Några nypor oregano, färsk eller torkad
1 nypa salt
1-2 vitlöksklyftor
1/4-1/2 gullök
Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.
Valnötspaté (4 personer) (recept från skeppsgården livingfood hälsohem)
2 dl Valnötter
3 st Morötter
½ st Gul paprika
1-1,5 msk Tamari
1 näve färska eller 2-3 tsk torkade Örtkryddor (Persilja eller Dill)
1 st Lök
1 st Citron
2 tsk Riven ingefära
Blötlägg valnötter i minimum 8 timmar. Kör allt i matberedare förutom lök. Finhacka löken och tillsätt i smeten, lök ska alltså inte köras i matberedare.
Satsa på stor dos, så det räcker 2-3 dagar 😉