Tarmvänliga dressingar, såser och patéer för sallad!

Här samlar jag de “rawfood” dressingar som jag tycker blivit goda. Dressingarna passar perfekt till råkostsallader eller bönsallader.

Gräslök och Paprika:

1 näve gräslök/löksblast/purjolök

1 normalstor röd paprika

4-6 soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

Olivolja/kokosolja och vatten efter smak och tycke. Jag brukar köra 50/50. Häller i lite efterhand som man ser hur konsistensen blivit.

1 nypa salt

Lite cayennepeppar

Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.

Tomat och Oregano:

2 stora tomater

Halv röd paprika

1 avokado

Några nypor oregano, färsk eller torkad

1 nypa salt

1-2 vitlöksklyftor

1/4-1/2 gullök

Mixas med fördel länge, för att få såsig konsistens.

Valnötspaté (4 personer) (recept från skeppsgården livingfood hälsohem)

2 dl Valnötter

3 st Morötter

½ st Gul paprika

1-1,5 msk Tamari

1 näve färska eller 2-3 tsk torkade Örtkryddor (Persilja eller Dill)

1 st Lök

1 st Citron

2 tsk Riven ingefära

Blötlägg valnötter i minimum 8 timmar. Kör allt i matberedare förutom lök. Finhacka löken och tillsätt i smeten, lök ska alltså inte köras i matberedare.

Satsa på stor dos, så det räcker 2-3 dagar 😉