Naturlig ansiktsmask med Carina från Grönlycka

En hälsosam livsstil består av att både ta hand om sitt inre och yttre. Med en god, ren och näringsrik kosthållning kommer man långt.

Carina Folkesson arbetar som örtterapeut och är grundare av det ekologiska hudvårdsvarumärket Grön Lycka Cosmetics. Att använda ekologisk hudvård gör skillnad. Huden är kroppens största organ och det man smörjer på den tas in i kroppen. Det man lägger på huden ska i stort sett gå att äta. Med det mottot kommer man långt. Inom örtterapin arbetar man med att stötta och stärka kroppens egna funktioner. Kroppen talar hela tiden till oss. Det gäller bara att lyssna. Hudproblem som klåda, utslag och eksem är ofta tecken på att något i kroppen inte står rätt till. Ta hand om huden med rätt produkter och stötta kroppen samtidigt inifrån. 

Nu på sommaren behöver huden lite extra omtanke. Färska ansiktsmasker är enkelt och lyxigt att göra själv. Här kommer recept på en vitaminmask som passar alla hudtyper. Den hjälper även bra vid acne. Huden får fin lyster och känns återfuktad. 

Mungbönor är rika på mineraler och antioxidanter. Dessutom verkar den djuprengörande. Färska jordgubbar är rika på C-vitamin som ger huden fin lyster. Nerolivatten balanserar huden samtidigt som den är lätt porsammandragande. Honung är antiinflammatoriskt och antibakteriellt, dessutom verkar den återfuktande. Färsk avokado är rik på A, B och E vitamin och gör huden silkesmjuk.

Recept Vitaminmask (räcker till 2 personer)

2 hela jordgubbar

½ avokado

1 tsk flytande honung

1 tsk nerolivatten (Grön Lyckas Flower mist facial toner)

1,5 msk mungbönsmjöl

Använd mortel och mosa jordgubbar och avokado. Gärna så slät som möjligt. Tillsätt honungen och nerolivatten. Rör om. Blanda i mungbönsmjöl och rör väl. Applicera direkt på ansiktet och låt verka 10-15 minuter. Skölj med ljummet vatten, torka lätt och avsluta med att spraya Flower Mist facial toner. Grön Lyckas ansiktstoner hittas här: 

https://www.gronlycka.se/butik/ansiktsvard/flower-mist-facial-toner-neroli/

Ha en skön spastund!