Groddad mungbönsmjölk recept

Vegansk mungbönsmjölk med smaksättning av kanel, kardemumma och kryddnejlika.

Hejsvejs! Mungbönor vet många av er hur nyttigt och hälsosamt det är… b17, eller amydalin, som också finns i aprikoskärnor och bittermandel är ämnet att söka på om du inte tidigare gjort det!

Basingredienser:

1 L vatten

5-10 dl mungböngroddar (grodda i 2-4 dygn). Alternativt köp färdiga.

1 msk honung

Alternativ smaksättning:

Äpple, kanel, kardemumma och kryddmejlika

Lakritspulver

Carob

Rödbeta och/eller morot!

ananas*

* Ananas innehåller bromelain, ett enzym som det pratas om ska samarbeta bra med vitamin b17.

Gör så här:

Mixa allt tills det sönderfördelats fint. Därefter dricker du drycken som den är, eller silar i en finmaskig sil, saftsil eller nötmjölkspåse. Silas den, kan fibrerna användas för att göra veganska biffar på. En silad produkt påminner mer om mjölkens konsisten.