Groddad mungbönsmjölk recept

Vegansk mungbönsmjölk med smaksättning av kanel, kardemumma och kryddnejlika.

Hejsvejs! Mungbönor vet många av er hur nyttigt och hälsosamt det är… b17, eller amydalin, som också finns i aprikoskärnor och bittermandel är ämnet att söka på om du inte tidigare gjort det!

Basingredienser:

1 L vatten

5-10 dl mungböngroddar (grodda i 2-4 dygn). Alternativt köp färdiga.

1 msk honung

Alternativ smaksättning:

Äpple, kanel, kardemumma och kryddmejlika

Lakritspulver

Carob

Rödbeta och/eller morot!

ananas*

* Ananas innehåller bromelain, ett enzym som det pratas om ska samarbeta bra med vitamin b17.

Gör så här:

Mixa allt tills det sönderfördelats fint. Därefter dricker du drycken som den är, eller silar i en finmaskig sil, saftsil eller nötmjölkspåse. Silas den, kan fibrerna användas för att göra veganska biffar på. En silad produkt påminner mer om mjölkens konsisten.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email