Hejsvejs! Mungbönor vet många av er hur nyttigt och hälsosamt det är… b17, eller amydalin, som också finns i aprikoskärnor och bittermandel är ämnet att söka på om du inte tidigare gjort det!
Basingredienser:
1 L vatten
5-10 dl mungböngroddar (grodda i 2-4 dygn). Alternativt köp färdiga.
1 msk honung
Alternativ smaksättning:
Äpple, kanel, kardemumma och kryddmejlika
Lakritspulver
Carob
Rödbeta och/eller morot!
ananas*
* Ananas innehåller bromelain, ett enzym som det pratas om ska samarbeta bra med vitamin b17.
Gör så här:
Mixa allt tills det sönderfördelats fint. Därefter dricker du drycken som den är, eller silar i en finmaskig sil, saftsil eller nötmjölkspåse. Silas den, kan fibrerna användas för att göra veganska biffar på. En silad produkt påminner mer om mjölkens konsisten.