I lager.

Ekologiska Korianderfrön 40g

39 kr

Koriander-frön från Italien 

Koriander är en populär krydda och medicinalväxt! Redan efter 2-3 veckor, går koriandern att skörda efterhand som bladen växer sig tillräckligt stora. Klipp basilikan över lägsta bladparet för att de ska växa upp på nytt. 40 g räcker motsvarar 6-7 matskedar frön.  

Grymma egenskaper!

Koriander som medicinalväxt kan spåras tillbaka så långt som 3000 år. Inom den ayurvediska läkekonsten har den använts mot magbesvär och njurproblem.

Hur odlas de? 

Koriander sprids ut på jordyta och hålls fuktiga med sprejflaska. De vill helst ha lock över sig, tills grodden har rotats. Så fort Koriandern har fått sitt andra bladpar och kan knipsas av över lägsta bladparet kan de skördas, detta brukar ta 2-3 veckor.

Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper. 

Kryddor/bladsallad: Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad knips av, så att fler och fler skott kan komma upp. 

... Det är väldigt enkelt att odla! Läs mer om hur man gör i vår groddskola!....

Användningsområden

Koriander är perfekta som smaksättare i olika såser och dressingar eller ner hackad i salladen!