klimatsmart vegolasagne

För ca 4-5 personer

Ingredienser:

ca 200 g groddade linser

ca 600 g vegofärs (anamma är godast)

1 stekpanna full med kantareller/ eller/och 2 dl riven morot

2 vitlöksklyftor

1 stor gullök

1 förp eko tomatkross

ett par dl oatly Imat (beror på hur krämigt du vill ha det)

1/2 normalstor squash

2 lager lassagneplattor (Finns dem som är gjorda på bönor, säljs på Coop)

2 tsk grönsaksbuljong salt, peppar alternativ, chiliflakes

Gör så här: 
Stek kantarellerna tills all vätska försvunnit. Släng på pressad och hackad vit- och gul lök och stek allt i olja.
När lök och svamp fått färg kan du hälla på färs, squash och linsgroddar (riven morot).
Häll ner tomatkross och ca 2 dl Imat oatly efter ca 5 min.
Krydda!
Låt puttra i ett gäng minuter. Häll sedan i smeten i formen med 2 lager av lasagneplattor. släng gärna på lite extra imat över plattorna för att försäkra dig om att de blir mjuka och goda.
Vill du snitsa till lasagnen någon grad finns alternativet att toppa den med någon av "Astrid och apornas" ostar. Finns i alla matbutiker.
Toppa sen lasagnen med groddar, så klart!