Odla Bovetegroddar

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. 
Dosering: 1 dl per odlingstilfälle
Blötläggning: 8-12 timmar
Bevattning: Skölj groddarna 1 gång efter blötläggning och låt sedan groddarna stå tills de blivit torra. 
Färdiga efter: 2-3 dagar 
Smak: neutralt mjölig smak​

Groddjonas tipsar: ”Bovetefrön odlas bäst i sil, där vattnet lätt rinner ut. Bovetegroddar ger ifrån sig en gel vid kontakt med vatten så skölj därför bovetet tills allt gelé försvunnit. Efter blötläggning sköljs groddarna igenom noggrant, därefter behöver de inte sköljas på nytt utan står framme tills de torkat till sig (ca 1-2 dagar). 

Låt inte bovetegroddarna bli längre än 1 cm, kvaliteten på smak och näring försämras då. Dessa groddar gror bäst i öppet odlingsmaterial där vattnet lätt rinner ut. Sil fungerar utmärkt! 

Se videon nedan:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email