Odla Fänkålsgroddar

För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.
Dosering: 4 msk per odlingstillfälle 
Blötläggning: ca 1 -2 timmar i ljummet vatten
Bevattning: Skölj groddarna med vatten när de sugit åt sig allt vatten från förgående bevattning. 
Färdiga efter: 6-8 dagar beroende på temperatur
Smak: Frisk smak av lakrits, bra för andedräkten!

Groddjonas tipsar: Fram till fänkålsfröna får en grodd är det superviktigt att INTE vattna dem innan de sugit åt sig allt vatten från förgående bevattningstillfälle. Hur snabbt de gör det beror på mängd frön, odlingsburk och temperatur. Av denna anledning kan fänkålsfröna behöva en paus från vatten i hela 2 dygn efter att de blötlagts… Kolla gärna in video nedan! 

Video om hur man odlar Fänkåls-groddar: 

”Tänk på att fänkålsgroddar håller sig fuktiga mycket längre än vad andra frön gör. Därför krävs det en lite annorlunda teknik när man odlar dessa groddar.” 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email