Odla Mungböngroddar

För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.
Dosering: 
3-4 msk per odlingstillfälle 
Blötläggning: 24 timmar
Skörda efter: 3-4 dagar 
Smak:Frisk och krispig smak. Omtyckt av de flesta!

Blogginlägg/studier om mungböngroddar: Läs här


Sproutly tipsar: Mungbönor är väldigt lätta att grodda! Vi rekommenderar att skörda groddarna efter 3-4 dagar. Efter fjärde dagen kommer mungböngroddarna, om de inte gror under tryck, att få en brun svans. Gror de öppet i t.ex. sil kan svansen på grodden bli brun efter redan 3 dagar. 

När bönorna fått en liten grodd ska du vara extra varsam med sköljningen. Skakas de runt för hårt kan deras grodd brytas och en oxidation aktiveras.

Många frågar hur man odlar tjockare mungböngroddar. Så här svarar vi på det: 

För att får tjockare och längre mungböngroddar behöver du skapa tryck i odlingslådan och inte tillåta för mycket syre att komma in i odlingsburken (för mycket syre gör att de oxiderar). Ett kvitto på att du gör rätt är att mungböngroddarna har så pass mycket tryck så att de efter tredje dagen inte hamnar i rörelse vid bevattning. Skörda efter 5 dagar. Om du odlar i glasburk, täck öppningen med duk eller dylikt för att hindra luft att komma in. Skölj minst 2 ggr per dag, gärna 3. Ha dem inte för kallt.