Odla Vetegroddar och Råggroddar

För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.
Dosering: 1-2 dl per odlingstillfälle
Blötläggning: 12-24 timmar
Bevattning: Skölj groddarna med vatten när de är näst intill torra och låt vattnet rinna av helt.
Färdiga efter:  2-3 dagar 
Smak: Mild och mjölig smak

Groddjonas tipsar: Vetegroddar konsumeras inte som de är utan används först och främst i recept. Vete – och råggroddar kan användas i i bland annat bröd och biffar. 

Efter groddning kan de fermenteras. Detta görs för att bilda hälsosamma bakterier, göra dem mer lättsmälta och minska/eliminera gluten. Detta görs genom att lägga vetegroddarna i en skål med vatten som precis täcker groddarna. Lägg i ca 1 tsk honung per 2 liter vatten. Låt stå framme med handuk över sig i 2-3 dygn. Vid lyckad fermentering ska vätskan ha blivit syrlig. 

Vid användning av vete och råg för groddning är det viktigt de rengörs mycket noggrant. Läs mer om rengöring här.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email