Odla Vetegräs

Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.  OBS, rengöringen är mycket viktig om du odlar vetegräs utan jord. Annars kan mögel lätt bildas.

Blötläggning: 12-24 timmar

Odlingstid: 7-9 dagar Smak: Söt smak som påminner om lakrits 

Sproutly tipsar:  Efter blötläggning sköljer du igenom vetefröna mycket noggrant så att smuts och dylikt får rinna av .Efter blötläggning måste vetefröna hållas konstant fuktiga. Dessa frön är väldigt känsliga för torka, du kan därför med fördel täcka över fröna de första 3-4 dagarna med en handduk eller liknande. Därefter odlas de öppet utan lock! 

Du kan också välja grodda vetekornen ett dygn innan du sprider ut dem på fibermatta, jord eller annan odlingsyta. När de är utspridda är de viktigt de INTE torkar ut. Groddarna är mycket känsliga för detta.

Hur använder man det? 

Vetegräs är allra vanligast att pressa i vetegräspress, för att sedan endast drick juicen. Men, det går även bra att mixa i mixer. På så vis slås gräset sönder och vätskan i gräset kan tas upp.

Vanliga frågor:

Behöver jag en vetegräspress? – Nej det behöver du inte, att mixa gräset i mixer går också bra.

Kan man odla utan jord? – Ja, det kan man. Risken för misslyckad skörd ökar dock. Vi rekommenderar att börja med jord, om det är möjligt. Ska man ge sig på att odla utan jord, läs här: https://sproutly.se/blogg/odla-solros-artskott-och-vetegras-utan-jord