Beskrivning
Gotlandslins EKO – kulturarvsgröda
Hur odlas de?
Gotlandslinsen odlas som groddar. Grodda dina linser i 1-3 dygn och använd dem i sallder, grytor, biffar eller till brödbak. Gotlandslins är en delikatess som kan användas i en mängd eleganta rätter. Om du inte vill grodda den går den även bra att mixa, krossa eller mala till mjöl för plättar och bröd. Koket ger också en fin användbar buljong. Linsen kan fermenteras för att göra exempelvis misopasta.
Att odla själv är både enkelt och roligt. I vår GRODDSKOLA hjälper vi dig med allt du behöver veta.
Varför ska du grodda linser?
För det första är de ett fantastiskt växtbaserat proteinalternativ som hjälper till att balansera dina måltider. För det andra är de fulla av antioxidanter och enzymer som förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Slutligen är de lätta att odla hemma och perfekta att använda i en mängd olika rätter.
Att integrera groddade linser i din kost är både enkelt och nyttigt. Det tillför massor av smak och näring till dina favoriträtter!
- Nutrientrika: Linser är packade med viktiga näringsämnen som folat, järn och magnesium, vilket gör dem till ett utmärkt tillskott i din kost.
- Enkel groddning: Med sin snabba groddtid på bara 2-4 dagar, kan du enkelt odla dina egna, färska groddar som ger smak och krispighet till sallader, smörgåsar och wraps.
- Ekologiska och hållbara: Våra linser kommer från ekologiskt jordbruk, vilket gör dem både miljövänliga och fria från bekämpningsmedel.
- Mångsidighet: Använd groddade linser i en rad olika rätter, från soppor till grytor, vilket gör dem till en perfekt ingrediens för alla olika kosthållningar.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.