Beskrivning
Belugalinser (svarta) Eko
Hur odlas de?
Svart belugalins odlas som groddar.
Att odla själv är både enkelt och roligt. I vår GRODDSKOLA hjälper vi dig med allt du behöver veta.
Användningsområde:
Grodda dina belugalinser i 1-3 dygn och använd dem med fördel i sallader, grytor eller som del i färs eller biffar. Tar upp andra smaker väldigt väl och passar som huvudingrediens både naturligt tillagad och marinerad. Gör sig också fint med tång eller fet fisk.
Varför ska du grodda linser?
För det första är de ett fantastiskt växtbaserat proteinalternativ som hjälper till att balansera dina måltider. För det andra är de fulla av antioxidanter och enzymer som förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Slutligen är de lätta att odla hemma och kan användas i en mängd olika rätter.
Att integrera groddade linser i din kost är både enkelt och nyttigt. Det tillför massor av smak och näring till dina favoriträtter!
- Nutrientrika: Linser är packade med viktiga näringsämnen som folat, järn och magnesium, vilket gör dem till ett utmärkt tillskott i din kost.
- Enkel groddning: Med sin snabba groddtid på bara 2-4 dagar, kan du enkelt odla dina egna, färska groddar som ger smak och krispighet till sallader, smörgåsar och wraps.
- Ekologiska och hållbara: Våra linser kommer från ekologiskt jordbruk, vilket gör dem både miljövänliga och fria från bekämpningsmedel.
- Mångsidighet: Linser kan användas i en rad olika rätter, från soppor till grytor, vilket gör dem till en perfekt ingrediens för alla olika kosthållningar.
Östlund (verifierad ägare) –
Belugalinsen gror väldigt bra, snabb och smaklig med svag smak av … hm … nöt, solros, något åt det hållet. Står bra för dig själv med en ost eller skinkskiva på en smörgås. Kan även blandas med alafalfa och rädisa samt mungböna.