I lager.

Ekologiska Spenatfrön 40g

49 kr
  • Fri frakt över 500 kr
  • Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
  • Ekologiska

Ekologiska Spenat-frön från Italien

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

Att ha egenodlad spenat året om är verkligen en lyx! Något som är fullt möjligt när man odlar spenat inomhus! Under vintertid kräver de växtbelysning för att kunna utveckla stora blad.  40 g frön räcker väldigt länge. Det motsvarar ca 3 stycken fulla matskedar med frön.

Grymma egenskaper!

Spenat är och har länge varit känt för att innehålla koncentrerade mängder av nyttiga näringsämnen. 100g spenat innehåller bland annat 188% av det dagliga rekommenderade intaget av A-vitamin och hela 604% RDI av K-vitamin. A-vitamin kopplas ofta ihop med ögon, hud och naglar. K-vitamin kopplas ihop med förebyggande av benskörhet. 

Hur odlas de? 

Spenat odlas till bladsallad och skördas efter hand som bladen bildas. Så med ca 2 cm mellan varje frö. Stora blad bildas först efter 3-4 veckor.

Bladsallad: Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av, så att fler skott kan komma upp. 

... Det är väldigt enkelt att odla! Läs mer om hur man gör i vår groddskola!....

Användningsområden

Spenat använder vi oftast i sallader och vid enstaka tillfällen i smoothie. Ämnet nitrat i spenat kan bli farligt om det konsumeras i väldigt höga doser, t.ex. om man gör smoothies med spenat varje morgon. I normala mängder är det inte farligt utan endast nyttigt.