Odla Vitlöksgroddar
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8 timmarFärdiga efter: 7-10 dagarSmak: Frisk smak av lök Sproutly tipsar: Efter blötläggning kan det ta upp till
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8 timmarFärdiga efter: 7-10 dagarSmak: Frisk smak av lök Sproutly tipsar: Efter blötläggning kan det ta upp till
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8-12 timmarFärdiga efter: 4-5 dagarSmak: Rå smak av raps. Ljus: Grodda gärna i mörker/skugga. På så vis känner du
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8-12 timmarFärdiga efter: 4-5 dagarSmak: Rå smak av raps. Ljus: Grodda gärna i mörker/skugga. På så vis känner du
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här. Dosering: 2 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8-12 timmarTid för groddning: 4-5 dagar efter blötläggningSmak: Tydlig smak av rädisa Sproutly tipsar: Både rädis china rose och
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8 timmarFärdiga efter: 7-10 dagarSmak: Frisk smak av lök Sproutly
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 3-4 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 12-24 timmarBevattning: Skölj groddarna med vatten när de är näst intill torra och låt vattnet rinna av helt.Färdiga efter: 3-4 dagar Smak: Mjäll,
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 2-3 msk per odlingstillfälleBlötläggning: 8-12 timmarFärdiga efter: 4-5 dagarSmak: Rå smak av raps. Ljus: Grodda gärna i mörker/skugga. På så vis känner du
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 1 dl per odlingstillfälle Blötläggning: 12 timmarBevattning: Skölj groddarna med vatten när de är nästintill torra och låt vattnet rinna av helt.Färdiga efter: 2-3
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 4 msk per odlingstillfälle Blötläggning: ca 1 -2 timmar i ljummet vattenBevattning: Skölj groddarna med vatten när de sugit åt sig allt vatten
För grundläggande odlingsinstruktioner om groddodling, läs här.Dosering: 3-4 msk per odlingstillfälle Blötläggning: 24 timmarSkörda efter: 3-4 dagar Smak:Frisk och krispig smak. Omtyckt av de flesta! Blogginlägg/studier om mungböngroddar: Läs här Sproutly tipsar: Mungbönor är
Hej. Jonas från Sproutly här! Här samlar jag alla nämnvärda studier jag finner och som andra funnit och skickat till mig. Mungböngroddar är en otroligt häftig produkt som använts som naturligt läkemedel i asien sedan lång tid tillbaka. Det finns många spännande studier som stärker påstående om groddens hälsoeffekter.
Bockhornsklöver är en spännande och omtyckt grodd. Smaken påminner och Curry och är lätt besk. Därav föredrar e flesta att ha den i bakgrunden av en fröblandning, mellan 30-50 %.
Solrosskott får en väldigt frisk smak och lätt nötig touch. Klipp ner dem i salladen eller att gör en pesto på dem!
Broccoligroddar beskrivs ofta som den nyttigaste grodden av de alla. Detta beror till största del av ämnet Sulforafan, som är en slags glukosinolat. Det är inte endast broccoligroddar som innehåller detta ämne, utan även andra kålsorter.
Grundrecept:2 schalottenlökar1 gul lök3 dl böngroddar3 dl linsgroddar2 dl cashewnötter3 msk fiberhusk1 msk honungSalt peppar Hacka och stek löken mjukt med honungMixa ihop allt i
Ingredienser: 100g linsgroddar 50 g klippta Solrosskott 1/4 medelstor Riven vitkål 1 riven polkabeta 1 rivet äpple 10-20g rädisgroddar Blanda ihop alla ingredienser. Ringla över lite
Ingredienser: 1 dl Mungböngroddar 1 dl linsgroddar 1 dl alfalfagroddar 2 dl riven vitkål 1 hackad rödlök 1 hackat äpple 1 dl Blötlagda pumpafrön/solroskärnor Skivade tomater Oliver
“Detta bröd är otroligt uppskattat på de föreläsningar som jag håller runt om i Sverige. Somliga deltagare har beskrivit det som det godaste brödet de
Här har du Sproutlys grodd-motsvarighet till den vanliga hummusen! Ingredienser: 1 paket kokta kikärtor (ca 300g)Ca 250 gram linsgroddar1 dl olivolja3 msk tahini (sesampasta)1/2 pressad
Du behöver: 3 dl groddade linser/gröna ärtor 3 dl groddat bovete 3 msk olivolja2 vitlöksklyftor100g blötlagda cashew nötter (10 min) 200 g riven sötpotatisRivet skal från 1 lime1