
Klimatsmart vegolasagne
För ca 4-5 personer (“Detta är ett gammalt recept från 2017. Vid denna tid åt jag mycket stekt och upphettad mat. Nu står upphettad mat
För ca 4-5 personer (“Detta är ett gammalt recept från 2017. Vid denna tid åt jag mycket stekt och upphettad mat. Nu står upphettad mat
Här har du en grym rödbetsbiff med en restaurangig touch. Ingredienser: 2 stora rödbetor (rivna)3 dl groddade gröna ärtor/linser3 dl groddat bovete3 msk olivolja2 små
Ingredienser: 1 näve broccoligroddar 1 näve fänkålsgroddar 1 näve vetegräs 1 näve hallon 1 banan Vatten/växtbaserad-mjölk Mixa allt! Vetegräs och fänkålsgroddar kan bytas ut mot
Ingredienser: 1 avocado 1 kiwijuice från 1 lime 100g broccoligroddar1,5 – 2 dl äppeljuice Alternativ: Ersätt äpplejuice med vatten och banan Mixa ihop!
Hej, Jonas här från Sproutly. Nu ska vi djupdyka i vad man ska tänka på när man odlar broccoligroddar och liknande sorter. Liknande sorter innefattar grönkål, rödkål, raps, red russian kale och löksorterna.
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. Dosering: 3-4 mskBlötläggning: 12 timmarSkörda efter: 2-3 dagar Smak: Currysmak Sproutly tipsar: Bockhornsklöverfrön är otroligt lätta att grodda. Det räcker
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. Dosering: 1.5 – 2 msk frön för en yta på 10×15 cm2 Blötläggning: 8-12 timmar
Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här. Dosering: 1 dl per odlingstilfälleBlötläggning: 8-12 timmarBevattning: Skölj groddarna 1 gång efter blötläggning och låt sedan groddarna
Rengöring:Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.Dosering: 1-2 msk per odlingstillfälle Blötläggning:8-12 timmarSkörda efter: 4-5 dagar Smak: Frisk och krispig smakSproutly tipsar: Alfalfagroddar odlas med fördel
Hej, Groddjonas här! I detta blogginlägg ger jag en introduktion till vad man, både som ny- och gammelgroddare, kan tänka sig att odla. Längst ner på sidan har ni en video, där jag i filmformat tydligt guidar er igenom all den information ni behöver.
Svenska ekologiska linfrön är en superprodukt som allt fler börjar få upp ögonen för. Det bruna fröet har många hälsofördelar och är en väldigt gynnsam ingrediens i matlagningen. Att det odlas i Sverige är ett stort plus!